Jak probíhá pasování

Jak probíhá pasování sedla?

Vše začíná konzultací nejlépe po telefonu. Pozorně vyslechnu, co potřebujete, nastíním, jak Vám mohu pomoci a domluvíme se na návštěvě. Vždy vyjíždím z Tvarožné, což je u D1 kousek za Brnem směr Olomouc.

V den návštěvy dorazím s několika sedly včetně těch nových. Pečlivě si prohlédnu koně a zaznamenám si některé skutečnosti. Poté koně změřím, prohlédnu si jej v pohybu a prohlédnu si jeho aktuální sedlo. Pobavíme se o tom, jaká sedla přichází v úvahu. Sedla si vyzkoušíte a vyberete, které sedlo se líbí nejvíce a jakým směrem budeme výběr orientovat.

Při objednávce sedla z druhé ruky budu hledat na inzerci sedlo, které by vyhovovalo zadaným parametrům, bylo by vhodné pro Vašeho koně a pro Vás cenově přijatelné! Až sedlo najdu, zkonzultuji to se zákazníkem a teprve po jeho souhlasu sedlo na vlastní riziko koupím.

Největší práce přichází poté, co sedlo dorazí. Sundám sedlové polštáře, zkontroluji kostru, změřím ji, případně upravím. Dále kompletně vyndám staré vycpávky a sedlové polštáře přecpu čerstvou vlnou tak, aby byly měkké a pohodlné. Nakonec udělám úpravy pro lopatku pomocí předních seševů (u skokového sedla) a vrátím sedlo dokupy přišitím sedlových polštářů.

Poté můžu sedlo poslat poštou, přivézt, nebo si ho osobně vyzvednete. Poté, co ho vyzkoušíte, řeknete, jestli je to v pořádku, nebo budete chtít další úpravy. Se zákazníkem zůstávám v kontaktu a pomáhám řešit jakékoli problémy, které mohou vyvstat. Takové problémy řeším pouze za cestovné. Žádné další peníze si neúčtuji.

V případě nespokojenosti si sedlo vezmu do komise a až jej prodám, vrátím zákazníkovi peníze.

Garantuji zpětný odkup.