Mé začátky s pasováním

Možná znáte ten pocit bezmoci, když se snažíte chytit koně na pastvině, nebo vidíte jeho sklopené uši jen co se vynoříte se sedlem.

I já ho dobře znala. Kůň, kterému konstantně způsobujeme bolest, s námi nikdy nebude kamarád. Nepadnoucí sedla způsobují obrovskou bolest. Jsou jen dvě možnosti - buď na koních nejezdit, nebo mít padnoucí sedlo.... Pokud je tedy máte rádi.

Něco o mě

V roce 2019 jsem se se svými třemi koňmi přestěhovala do vlastní stáje. Dávala jsem lekce, ale stále mě trápilo, že někteří koně nebyli stoprocentní. Tušila jsem, že je něco bolí, ale nějakou dobu mi trvalo, než jsem správně určila příčinu. Sehnat sedláře byl u nás nadlidský úkol. Zkusila jsem celkem čtyři. Žádný z nich nepřesvědčil výkonem, někteří si za to nechali navíc velmi dobře zaplatit. Na fotce záda čerstvě šestileté klisny anglického plnokrevníka po roce fungování se zcela novým sedlem napasovaným od nejmenovaného sedláře.

20230111_162633

Po letech trápení jsem se začala zajímat o možnost pasovat si sedla sama. To se povedlo a úspěšně jsem začala spolupracovat s firmou Stübben. Cíl byl od začátku jasný - mít spokojené koně i klienty, kteří u mě jezdí.

Díky šesti vlastním koním odpadá strach o to, zdali vím, o čem mluvím. Jsem aktivní jezdec, věnuji se výcviku koní i jezdců, sama se snažím sportovat, ačkoli už na to nezbývá moc času.

Nepotřebuji dělat pokusy na cizích koních, a proto jsem se rozhodla, že v případě, že s napasovaným sedlem nebude zákazník spokojen, budu to aktivně řešit. Na sedlo se zajedu zdarma podívat a v případě, že si nebudu vědět rady, vezmu jej zpět do komise a až jej prodám, zákazníkovi peníze vrátím.

Cílem je spokojený kůň.

Spokojený kůň = spokojený majitel.